2008/07/09

Je suis Paris

Jag fick en förfrågan om att tipsa lite om Paris. Det finns väldigt mycket att se i Paris, det är en kärlek vid första ögonkastet...om man är vid de rätta ställena. Här kommer en sammanfattning...

Sevärdheter
La tour Eiffel - Ett MÅSTE, särskillt på kvällen då belysningen sätts igång. För att åka upp måste man dock vara uppe med tuppen...kön är milslång! Runt Eiffeltornet brukar det finnas militärer, men oroa er inte...de är jätte snälla och ställer gärna upp på bilder.

Le Louvre - Fin pyramid...AV GLAS! Haha.

Arc de Triomphe - Finns inte så mycket att säga om det. Det är fint att titta på.

Notre Dame - Se upp för Quasimodo! Vacker kyrka, glöm inte att skriva i gästboken! Finns på höger sida, vi det blå, stora, vackra fönstret.

Sacré Coeur - Påminner om Aladdin. Många trappor. Till vänster om kyrkan finns ett torg med mysiga uteserveringar, här höll Picasso till under sina unga år. Om ni åker hit, prova crêpen...sjukt goda! Köp dem på torgets nord-östra sida. Vet dock inte om han tvättar händerna.

Moulin Rouge by DAY - En upplevelse i sig. Området kallas för "red district", där det finns en rad med erotiska affärer. Om ni bestämmer er för att gå dit, rekommenderar jag STARKT att gå dit på dagen.Shopping
Champs Elysees - Vid Arc de Triomphe finns en hel gata med allt från Louis Vuitton till Zara. Värt att besöka.

Rue Rivoli - Ligger precis vid Champs Elysees. Här finns affärer som är snälla mot plånkan, så som Mango, Zara samt H&M. Här hittar ni även ett café med mina kära kompisar Ben&Jerry.

Rue Grenelle - För den som har en tjock plånbok. Här finns butiker som Christian Louboutin, Miu Miu och Prada.

La Vallée Village - Här hittar ni märkeskläder för ett förmånligt pris. Detta är en outlet som ligger lite utanför Paris. Man hoppar av hållplatsen innan Disneyland. Det liknar en liten by, med mysiga gator och underbara affärer. Jag rekommenderar att åka dit tidigt för att hinna med allt...det finns mycket att se.

Galeries Lafayette - Shoppingcenter ni måste besöka.Nattlivet levs bäst vid Champs Elysees!

2 comments:

Anonymous said...

Paris est fantastique! Man kan inte annat än att bli förälskad i den staden! Åk dit, ni kommer inte att ångra er!

Paris, un trés regale pour les yeux.

Karla said...

Haha min kära Anna! Märker direkt att det är du...och jag kunde inte ha sagt det bättre själv. :)